SKŁADNIKI:
- 2 duże bardzo dojrzałe banany
- 0,5 szklanki oleju
- 0,5 szklanki syropu klonowego
- 2 jajka
- 1/4 szklanki mleka roślinnego (ja użyłam ryżowego)
- 1 szklanka mąki z ryżu brązowego
- 0,5 szklanki skrobi z tapioki
- 1 płaska łyżeczka sody
- szczypta soli
- 1 łyżeczka cynamonu
WYKONANIE:
Banany rozgniatamy widelcem i miksujemy z olejem, jajkami, syropem klonowym, mlekiem roślinnym. Do masy dodajemy suche składniki (mąki wymieszane z sodą, solą i cynamonem). Mieszamy. Ciasto przelewamy do wysmarowanej olejem małej keksówki. Pieczemy 60-80 min w temp. 170 stopni (najlepiej sprawdzić drewnianym patyczkiem czy ciasto jest już gotowe). Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz