SKŁADNIKI:
- pół szklanki jagód goji
- 2 szklanki mąki orkiszowej jasnej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 3/4 szklanki cukru
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego
- szklanka jogurtu sojowego (użyłam jogurtu z suszonymi śliwkami firmy Sojasun - 3 pojemniczki)
- 2 jajka
- 1/3 szklanki oleju
WYKONANIE:
Jagody namaczamy w wodzie. W jednym naczyniu łączymy ze sobą suche składniki. W drugim jogurt, olej i roztrzepane jajka. Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy. Odsączamy jagody i dodajemy do ciasta. Ciasto nakładamy do papilotek włożonych w blachę do pieczenia muffinów. Pieczemy 25-30 min w temperaturze 180 stopni.
Proste, łatwe, zdrowe i dodające energii - wchodzę w to ;)
OdpowiedzUsuń