SKŁADNIKI:
- 2 szklanki mąki ryżowej
- 4 łyżki oleju kokosowego
- 6 łyżek masła orzechowego
- 3 łyżki cukru trzcinowego Demerara
- opakowanie cukru wanilinowego
- 1 jajko
WYKONANIE:
Mąkę łączymy z cukrem trzcinowym i wanilinowym. Dodajemy olej, masło orzechowe oraz wbijamy jajko. Wszystko razem ugniatamy i formujemy kulkę. Ciasto zawijamy w folię spożywczą lub torebkę śniadaniową i zostawiamy w lodówce na kilka godzin (2-3). Schłodzone ciasto będzie dość twarde, więc pomagając sobie nożem, odkrawamy po kawałku i lepimy kulki wielkości dużego orzecha, powstałe kulki spłaszczamy w dłoniach i wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Pieczemy ok. 20 min w temperaturze 170 stopni.
Omnomnomnom :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz