SKŁADNIKI:
- 2 szklanki mąki jaglanej
- 2 szklanki wiórków kokosowych (u mnie zmielone)
- 1 płaska łyżka proszku do pieczenia
- 3/4 szklanki cukru trzcinowego Demerara
- szczypta soli
- 1 jajko
- szklanka napoju kokosowego alpro
- 0,5 szklanki oleju
WYKONANIE:
W jednym naczyniu łączymy ze sobą suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe, cukier, sól. Mieszamy.
W drugim naczyniu miksujemy olej z jajkiem i napojem kokosowym alpro. Wlewamy do suchych składników. Mieszamy. Ciasto wylewamy do papilotek. Muffiny pieczemy ok.20-30 min w temp. 200 stopni.
W jednym naczyniu łączymy ze sobą suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe, cukier, sól. Mieszamy.
W drugim naczyniu miksujemy olej z jajkiem i napojem kokosowym alpro. Wlewamy do suchych składników. Mieszamy. Ciasto wylewamy do papilotek. Muffiny pieczemy ok.20-30 min w temp. 200 stopni.
Mmm, wyglądają smakowicie :)
OdpowiedzUsuńTen przepis to porażka. Nie wychodzą z niego muffinki tylko upieczony proszek kokosowo-jaglany. Złe proporcje a ilości wystarczą na przygotowanie ok 40 babeczek.
OdpowiedzUsuń