piątek, 17 maja 2013

muffiny morelowo-kokosowe z otrębami owsianymi

Miała być niby-dieta, zero cukru, zero słodkości. Wiecie, że wytrzymam i ograniczę swoją łasuchowatość, będę zgrabna, odchudzona, wysportowana, na wiosnę, lato, na ten najlepszy czas w roku... Gdzie tam! Nie mam mowy!
Przedstawiam zdrowszą stronę muffinów :)




SKŁADNIKI:

  • szklanka mąki orkiszowej
  • szklanka otrąb owsianych Sante
  • szklanka wiórków kokosowych
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • pół szklanki cukru
  • 1 jajko
  • szklanka napoju orzechowego Alpro
  • pół szklanki oleju
  • suszone morele (12 szt.)
WYKONANIE:
W jednym naczyniu mieszamy ze sobą mąkę orkiszową, otręby owsiane, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia, sól i cukier. W drugim naczyniu łączymy jajko, napój orzechowy oraz olej. Suche składniki dodajemy do mokrych. Mieszamy. Dodajemy do nich pokrojone w drobną kostkę suszone morele. Pieczemy ok. 35 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz