Uwierzycie albo nie, ale quinoa + pieczarki to naprawdę warte wypróbowania połączenie.
SKŁADNIKI:
- pół szklanki quinoa (przed ugotowaniem)
- 500 g pieczarek
- 1 ogórek
- szczypiorek
- 2 łyżki masła klarowanego
- sól morska
WYKONANIE:
Quinoa płuczemy i gotujemy na małym ogniu w szklance wody ze szczyptą soli morskiej, do momentu aż będzie miękkie.
Quinoa płuczemy i gotujemy na małym ogniu w szklance wody ze szczyptą soli morskiej, do momentu aż będzie miękkie.
Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Dusimy je na maśle klarowanym przez ok. 20 min (można podlać wodą).
Ugotowane quinoa dodajemy do pieczarek, mieszamy i chwilę dusimy (ok. 5 min).
Podajemy z pokrojonym w kostkę ogórkiem posypane posiekanym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz