piątek, 27 stycznia 2017

bezglutenowy omlet z dżemem z rokitnika

Próbowaliście już nowej serii dżemów firmy Łowicz? Dostępne są 3 smaki: dzika róża, rokitnik i czarny bez. Oprócz świetnego smaku dżemy te wyróżniają się bardzo sensownym i ubogim składem (nie mają pospolitych dodatków typu: cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, kwas cytrynowy czy guma guar). Sprawdzają się jako dodatek do dań czy na kanapki, ale są na tyle dobre, że często nie można się powstrzymać przed wyjadaniem ich łyżeczką ze słoika...Mój faworyt to dzika róża, ale rokitnik też jest pycha - i z nim będzie mój przepis na omlet. 

SKŁADNIKI:
  • 3 jajka
  • 1 płaska łyżka mąki kokosowej
  • szczypta soli
  • łyżeczka oleju kokosowego do smażenia
  • dżem z rokitnika 
WYKONANIE:
Jajka wbijamy do miski, dodajemy mąkę. Ubijamy trzepaczką. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Wylewamy jajka. Smażymy z obu stron. Zdejmujemy na talerz, smarujemy dżemem z rokitnika i gotowe!






Prozdrowotne dżemy Łowicz na śniadanie – poznaj dobroczynną moc natury taką, że Łooo!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz