niedziela, 2 sierpnia 2015

makaron kukurydziany z sosem truskawkowo-jagodowym

W Warszawie znów super ciepło i ma być tak przez cały tydzień, co mnie bardzo cieszy :) Wiem jednak, że nie każdy lubi upały. A jak jest tak gorąco to i jeść się nie chce, i gotować też nie bardzo, a na obiad coś trzeba przecież wszamać! Do takich okoliczności pogodowych zawsze pasują owoce. 



SKŁADNIKI:

  • 2 szklanki makaronu kukurydzianego (u mnie kolanka Sam Mills)
  • 200 ml mleka kokosowego (czyli pół standardowej puszki)
  • 12-15 truskawek
  • pół szklanki jagód
  • 2 łyżki cukru trzcinowego Demerara 

WYKONANIE:
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Owoce myjemy i blendujemy z mlekiem i cukrem. Ugotowany makron polewamy sosem i gotowe!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz